fredag, oktober 22, 2010

Lör 30/10 kl. 19-22


DISKOAKADEMIN
Jakten på den kosmiska vinylenDen Malmö-baserade bloggen Diskoakademin tar sig formen av en guerilla-skivbutik under en kväll hos Makeriet.

Diskoakademin startades för snart två år sedan i form av en blogg och en back skivor hos butiken Rundgång. I backen har man kunnat
hitta mer eller mindre udda fynd från diskons utkanter, prydda med Akademins officiella klistermärke av rekommendation.
Oftast har fokuset legat på att uppmärksamma de skivor som går oss obemärk
t förbi, de stora kommersiella artisternas snedsteg in på
diskoteken under 80-talet, och de svenska avarterna som vi så skamset sopat under mattan.

Timmar av grävande på loppisar och i skivbutikers rea-backar
runtom i Sverige & Europa har resulterat i en diger kunskap om den unika skräpkulturen vid våra fötter.
Men denna kultur är också en pusselbit i en levande internationell scen, där vårt gemensamma musikarv ständigt revideras och filtreras genom diskons öron.
Det har inneburit en befrielse från musikjournalistikens trånga ramar att kunna dansa till Tomas Ledin, The Eagles & Boney M under en och samma kväll. För all musik är
egentligen disko, det beror bara på hur man spelar den.
Diskoakademin samlar all denna kunskap för omvärlden via informativa (men framförallt underhållande) innehållsförteckningar som medföljer varje skiva.

Under utställningen på Makeriet kommer dessa finnas till förfogande för den kunskapstörstande diskofilen i en installation som kommer efterlikna strukturen av en nätbutik. Alla skivor är givetvis till salu och kostar aldrig mer än hundra kronor. Akademins ständige sekreterare kommer vara närvarande för att i rollen som Diskjockey sluta cirkeln med hjälp av två skivspelare& en mixer.

Så börja Lördagskvällen med en sväng förbi Makeriet där du dricker en öl och har det trevligt till tonerna av kosmisk disko!


Varmt välkomna!


Evenemanget sker i samarbete med folkuniversitetet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar