torsdag, augusti 19, 2010

Stina Johnsons Allt

26-29 Augusti


Vernissage Torsdagen den 26 Augusti mellan 18-21


Stina Johnsson är född 1980 i Karlskrona men är numera bosatt i Malmö där hon går serieskolan. Stina Johnsson har arbetat som illustratör sedan 1998 och publicerats i bland annat Darling, Bibel, Galago och Sonic. Stina har också samarbetat med modeskaparen Lovisa Burfitt och gjort tryck till hennes kollektioner. 2009 kom hon ut med minialbumet ”Gnuttasnejken” som gavs ut av Kolik förlag och seriefrämjandet.


Utställningen ”Stina Johnssons Allt” består av teckningar som Stina skapat under 2000-talet och presenteras genom en blandning av fotostatkopior, tuschteckningar och kladdpapper och innehåller allt från savanndjur, tegelfasader, porträtt, en hemmasydd svensk flagga, halvfärdiga serier och slagord som skapar en essens av Stinas bildvärld. Utställningen kommer också innehålla tecknigar som Stina Johnsson kommer arbeta med den 25 Augusti i Makeriets konstbod på Malmöfestivalen då man kommer kunna följa Stinas arbetsprocess.

Stina Johnssons Allt” har tidigare visats i Stockholm på galleri Hangups samt Restaurag Kåken och nu har utställningen äntligen kommit till Malmö och visas på Makeriet under en fyradagars utställning.


Se också Stina Johnssons blogg: http://stinajohnson.blogspot.com/

_______________________________________________________________

Öppettider

Fredag: 17-20

Lordag och Söndag 13-17


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar