fredag, augusti 27, 2010

Georg Krüger " Den vita planeten "


- En utställning om geoengineering och militäriseringen av atmosfären.


3/9 -26/9
VERNISSAGE: 3/9 kl 18.00 -21.00 på Makeriet
Ljud: Carl Johan Elger & David Tapas


http://www.georgkruger.com/


Georg Krüger är född 1983 i Råå utanför Helsingborg men är sedan ett antal år tillbaka bosatt och verksam i Malmö.

Han har gått 2 år på Lunds Konst och Designskola och är vinnare av Ung Konst stipendiatet 2008. Hans verk har kunnat beskådas på bl. a. Dunkers (rum 1) och galleri Nish. Hans uttryck består till största del av stora uttrycksfulla surrealistiskt realistiska oljemålningar.

Utställningen behandlar vädermodifiering/manipulation och den osynliga militariseringen av atmosfären.

Frågan Georg ställer sig är: Är atmosfären manipulerad av människan? Hur manifesterar sig detta, och vad skulle isåfall syftet vara?

Till grund ligger teorin om att man med avsikt släpper ut partiklar från flygplan som främjar bildandet av vissa typer av moln eller dis på himlen. Detta förklaras officiellt med teorin om k-strimmor som bildas i atmosfären genom kondens av vanligt flygbränsle. Med den här utställningen ifrågasätter han den officiella versionen, och presenterar information som stödjer alternativa teorier(teorier som sällan får utrymme i kommersiell media) om att man med avsikt vill, och eventuellt redan har börjat släppa ut partiklar i atmosfären i olika syften vilka kommer att presenteras på utställningen.

Han har också undersökt geoengeneeringens historia kortfattat från 1900talet fram till idag, med fokus på vissa milstolpar, där en är upptäckten av Van Allen bältena.

Undersökningen tar sitt uttryck i till största del stora oljemålningar men även av fotografier och text.

VARMT VÄLKOMNA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar