onsdag, december 16, 2009

Sista provrummet, ikväll kl 19.00

Hämtat från fodral.blogspot.com:

Nr. 4 Trender och framtiden

Den 16 december presenterar Fodral det fjärde och avslutande Provrummet som denna gång kommer att behandla trender och framtiden. Två ämnen som ständigt är aktuella och debatterade inom modevärlden. Vi lever i en extremt trendkänslig tid och ständigt försöker både modebranschens producenter och konsumenter förutspå hur framtidens trender kommer att se ut och vad de kommer att innehålla. Trender skapas och överges i en rasande fart och ofta är det inte bara en stor trend som är det rådande idealet utan en mängd olika och målet för alla är att vara först med det senaste. Modevärlden blickar ständigt framåt samtidigt som modesystemet i sig fortfarande är ganska traditionellt uppbyggt kring kollektionstänk, modevisningar och stora modetidningar som rapporterar. Men kanske håller något på att hända i en tid av klimatkris och av ekonomiska och sociala omvandlingar och man kan fråga sig hur modevärlden kommer att hantera detta och hur det kommer att se ut i framtiden.

Vad är egentligen en trend och hur uppstår den? Varför har vi så lätt att följa trender och hur påverkar de på hur vi ser på mode? Vem har makten över trendens vara eller icke-vara? Vad är framtidens trender och hur ser framtiden inom modet ut? Kommer hållbart mode äntligen få sitt stora genomslag? Kommer sociala medier som Twitter, Facebook och bloggar få ännu större betydelse i framtiden och kommer modevärlden fortsätta se ut som vi känner den? Eller är det dags för något helt nytt?

För att delta i Provrummet behöver du vara medlem i Makeriet, det blir du på plats och det kostar 50 kr för ett års medlemskap. Du får då tillgång till alla andra aktiviteter på Makeriet.

Varmt välkomna den 16 december klockan 19.00 på Makeriet (Möllevångsgatan 37, Malmö). Som vanligt bjuder vi på fika!
Obs. Antalet platser är begränsat. Kom i tid!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar