söndag, september 20, 2009

Fodral presenterar Provrummet på Makeriet!Makeriet har det stora nöjet att erbjuda våra medlemmar "Provrummet: en serie öppna samtal om mode". Provrummet är ett samarbete med Fodral (Ebba Tham och Karin Westeman).

Från deras blogg:

Provrummet
Sverige har blivit ett mycket modemedvetet land med nya designers, modemagasin, modebloggar och stora butikskedjor som säljer de senaste trenderna. Mode har aldrig varit så stort som nu men trots all fokusering så förs lite debatt om ämnet. Vi saknar ett forum som tar ett mer seriöst grepp om mode, där man kan diskutera dess interdisciplinära ställning och beröra olika aspekter.

Fodrals första projekt är Provrummet; en serie öppna samtal om mode.

Samtalen kommer att fungera som gruppdiskussioner under fyra tillfällen under hösten, på Makeriet i Malmö.
Varje möte utgår från en förutbestämd frågeställning som lämnas öppen för fri diskussion av alla mötesdeltagare. Vi vill fokusera på samtalet där alla ska känna att de deltar på lika villkor och där varje stämma är lika viktig.
Vi hoppas nå ut till dig som intresserar dig för till exempel sociologi, politik, etnologi, konst, feminism, historia och populärkultur, men som kanske inte har satt dessa ämnen i sammanhang med mode.


Det fösta samtalet den 23 september 19.00 kommer att handla om modebloggar. Som vanligt krävs medlemskap i Makeriet för att kunna delta. Medlemskap kan lösas på plats och kostar 50kr/år.

För löpande information om program och aktiviteter som rör provrummet tipsar vi om
deras blogg: http://fodral.blogspot.com/.

Makeriet och Fodral önskar er hjärtligt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar